Teknik Resim (Drawing) 1

Teknik Resim Görünüşü Oluşturma

Solidworks Drawing Teknik Resim, 3 Görünüş, Kesit Alma Make Drawing From Part 




Solidworks Programında Parçaların öncelikle katı modeli hazırlanır ondan sonra teknik resim görünüşleri çizilir.  Bu işlem için:  File / Make Drawing From Part seçilir.



Kağıt Tipi ve Büyüklüğü Seçimi ( A0 A1 A2 A3 A4 Sheet Size )


A1 A2


A3 A4



Bu pencerede standart kağıtlardan bir tanesini seçebiliriz Only standart from işareti kaldırılırsa daha çok kağıt pencerede listelenecektir. Ayrca Costum Sheet size işaretlenerek en ve boy girmek suretiyle özel kağıtlar belirlenebilir. Ayrıca kendimize özel şablon dosyaları da oluşturulup bu listeye atılabilir.


Karşımıza gelen ekranda görünüşleri seçtiğimiz kağıt üzerine aktarmak için 3 yöntem kullanılabilir.


2- View Layout paletinden Standart 3 view komutu seçilir. Son olarak ok. Seçilir


3- View Layout paletinden Model view komutu seçilir. Ön görünüş yerleştirildikten sonra diğer görünüşler yerleştirilir. Son olarak ok. Seçilir.


Görünüşler oluşturulduktan sonra görünmez çizgilerin ekrana getirilmesi, istenmeyen çizgilerin silinmesi yada çizgi kalınlıklarının değiştirilmesi gibi bazı ufak ayarlamalar görünüşler üzerinde düzeltmeler yaparak gerçekleştirilebilir.


1- Görünmez çizgilerin kağıt üzerine getirilmesi 
İlgili görünüş seçilip Sol taraftaki display style böümünden Hidden line visible işaretlenir


2- İstenmeyen çizgilerin görünüş üzerinden kaldırılması 
Standartlardan kaynaklanan bazı olmaması gereken çizgleri kaldırabiliriz (kavisli kenar birleşimlerinde oluşan çizgiler) bu işlem için yok olacak çizginin üzeri sağ tıklanıp Hide / Show edges işaretlenir (iki defa aynı işlem yapılır 1.sinde görünmez çizgi haline gelir)



 3- Çizgi tipi, Çizgi Kalınlıkları ve renginin değiştirilmesi bu işlem için ilgili çizginin üzeri sağ tıklanıp çıkan pencereden seçim yapılır.










Share this

Related Posts

Previous
Next Post »